DOMENIILE PRINCE MATEI

VINTRUVIAN COLLECTION

logo Via Viticola.png

Este o gamă premium a cărei vinuri redau, în exprimare oenologică, spiritul de libertate, frumusețea și unicitatea pe care le simbolizează vestiții cai sălbatici de la Letea. Pentru această gamă au fost selectate cele mai bune vinuri ale fiecărui an de producție.

Asocieri gastronomice

Aligoté este vinul emblematic pentru Delta Dunarii, iar Viticola Sarica Niculițel este tărâmul Aligoté-ului în România.

Vin cu aromă discretă florală, cu note de pământ reavăn. Gust plăcut, cu o corpolentă medie, susținut de o bună aciditate

Tip de vin: Alb, sec

Calitate: DOC-CMD Sarica-Niculițel

An de producție: 2018

Alc.: 13% vol.alc.

Temperatura optimă de consum: 8-10 °C

ALIGOTE

Preparate din pește și fructe de mare, brânzeturi tinere.

download

fișă produs

SAUVIGNON BLANC

Dacă Sauvignon Blanc înseamnă “albul sălbatic” exact aceste caracteristi erbacee, verzi le veți regăsi în acest vin tânăr, proaspăt.

Vin alb cu aromă florală dominată de flori de soc, cu note bine conturate de citrice. Gust plin, fructat, armonios, cu o bună aciditate. Post gust prelung.

Tip de vin: Alb, sec

Calitate: DOC-CMD Sarica-Niculițel

An de producție: 2018

Alc.: 12,5% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 8-10 °C

Asocieri gastronomice

Pește la grătar, frigărui din carne de pasăre, brânzeturi tinere.

download

fișă produs

ROSÉ

Merlot & Syrah & Pinot Noir

Tip de vin: Rose, sec

Calitate: DOC-CMD Sarica-Niculițel

An de producție: 2018

Alc.: 12.5% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 10 °C

Asocieri gastronomice

​Preparate scăzute din legume, pește sau iepure, tarte cu fructe roșii.

Un membru al „echipei” de Rosé-uri de Aur de la Viticola Sarica Niculițel, ale cărui performanțe au început în 2017 cu medalia de argint obținută la Concours Mondial de Bruxelles și încheind în 2019 cu o meritorie medalie de Aur la IWCB (International Wine Contest Bucharest) și distincția oferită de VINOFED (Federația Marilor Concursuri Internaționale de Vin) pentru cel mai apreciat Rose din concurs.

Vin rosé cu aromă fructată de căpșune și zmeură, cu note florale. Gust plin de fructe roșii de pădure, cu o bună aciditate.

2017

download

fișă produs

2019

CABERNET SAUVIGNON

Cabernet Sauvignon, cel mai cunoscut soi în lume pentru vinul roșu s-a nascut  în Franța, la Bordeaux din îngemânare naturala celor două soiuri, Cabernet Franc si Sauvignon Blanc. În acest vin, care reunește cei mai buni ani de Cabernet Sauvignon din ultimile recolte din Sarica-Niculițel, avem un Cabernet Sauvignon în „exprimare” dobrogeana.

Vin roșu rubiniu cu aromă intens fructată de cireșe negre și coacăze, cu discrete note de cafea și tabac. 6 luni maturare la baric de origine franceză de primă și a doua folosință. Gust plin cu tanini bine integrați, echilibrat.

Tip de vin: Roșu, sec

Calitate: DOC-CMD Sarica - Niculițel

An de producție: nonvintage

Alc.: 13.5% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 14-16 °C

Asocieri gastronomice

​Preparate din berbecuț la tavă, brânzeturi maturate.

download

fișă produs

Tip de vin: Roșu, sec

Calitate: DOC-CMD Sarica - Niculițel

An de producție: 2018

Alc.: 13.% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 14-16 °C

Vinul în care se întalnesc cele două soiuri care au la origine Cabernet Franc, nu poate fi decât un vin în care se îngemanează toate calitățile ambelor soiuri într-o expresie unică, a terroir-ului de la Sarica Niculițel și interpretarea oenologului care l-a desăvârșit.

Vin roșu rubiniu cu aromă fructată de cireșe negre, vișine și fructe negre de pădure. 6 luni maturare la baric de origine franceză de primă și a doua folosință. Gust plin, rotund, cu tanini bine integrați, echilibrat.

MERLOT & CABERNET SAUVIGNON

download

fișă produs

Preparate din carne de vită la cuptor, brânzeturi maturate.

Asocieri gastronomice

Tip de vin: Roșu, sec

Calitate: DOC-CMD Sarica - Niculițel

An de producție: nonvintage

Alc.: 13.% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 14-16 °C

Este un soi 100% românesc, care, deși inițial a fost considerat o mutație genetică a altui soi foarte răspandit în România, Feasca Albă, Feteasca Neagră este de fapt un soi foarte vechi, dovadă fiind și tipurile diferite ale acestui soi care se găsesc (mutații în structura ADN). Vinul realizat în Dobrogea, la Viticola Sarica Niculițel poartă amprenta terroir-ului și reunește cele mai bune expresii ale acestui soi, din ani diferiți.

Vin roșu rubiniu cu o aromă plăcută și complexă, asemănătoare cu cea a coacăzelor, murelor sau a prunelor uscate. Gustul este catifelat și armonios și te trimite cu gândul la fructele de pădure (coacăze, mure), vișine, prune uscate, ușor condimentat, amintind de scorțișoară, piper, ienibahar și vanilie.

FETEASCA NEAGRA

Paste, brânzeturi fine sau cocoș la cuptor.

Asocieri gastronomice

download

fișă produs