DOMENIILE PRINCE MATEI

VINTRUVIAN COLLECTION

logo Via Viticola.png

Reprezintă segmentul ultra-premium al portofoliului companiei. Atent selectate din vie până în cramă și, mai departe, până în pivnița unde au fost maturate, aceste vinuri se remarcă prin expresivitate, prin aroma unică și prin gustul plin de forță. Fiecare în parte este un vin memorabil, reprezentativ pentru potențialul istoricei podgorii Sarica Niculițel. Disponibile doar în loturi de circa 5.000 de sticle, aceste vinuri exclusiviste se adresează doar consumatorilor avizați și sunt disponibile doar în magazine specializate și în acele localuri HoReCa, atent selecționate, care știu să prezinte corect vinul.

​​Aligoté-ul este soiul stindard al podgoriei din Niculițel. Originar din regiunea franceză Burgundia, acest soi de viță de vie apărut la sfârșitul secolului al XVII-lea, prin încrucișarea pe cale naturală între soiurile Gouais Blanc și Pinot Noir.

Munca de a aduce Aligote-ul din Sarica Niculițel la o recunoaștere internatională a fost încununată pentru prima oară în luna Martie 2019, când Caii de la Letea Aligote a urcat pe locul 1 la nivel mondial pe site-ul Vivino (cel mai mai important site de evaluare vinuri la nivel mondial). Ulterior, la Concours Mondial de Bruxelles 2019 a fost medaliat cu aur fiind pentru prima dată când un Aligote din România obține medalie de aur și singurul Aligote din lume care a obținut în 2019 medalie de aur la Bruxelles.

IWCB (International Wine Contest Bucharest) 2019 premiază Aligote-ul de la Caii de la Letea ediție limitată tot cu medalie de aur.

Este un vin de culoare galben verzui, strălucitor, cu o aromă foarte discretă de pământ reavăn și iarbă proaspăt cosită, cu o corpolență medie, dar caracterizat printr-o aciditate naturală ridicată. Gustul este marcat de măr verde și citrice, cu note amărui de pelin și cicoare pe final.

ALIGOTÉ

Asocieri gastronomice

Tip de vin: Alb, sec

Calitate: DOC – CMD Sarica Niculițel

Alc.: 13% vol.alc.

Temperatura optimă de consum: 8-10 °C

Se poate servi cu preparate din pește și fructe de mare, brânzeturi tinere. Este un excelent deschizător de masă, datorită aciditații sale ridicate

download

fișă produs

SAUVIGNON BLANC FUMÉ

Acest Sauvignon Blanc Fumé (ușor baricat), după ce a a fost maturat în baric francez de primă folosință timp de 90 de zile a devenit un Sauvignon Blanc de o tipicitate extraordinară, intens şi proaspăt. 2019 este anul când obține Medalia de Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2019 și medalie de aur la IWCB 2019.

Este un vin intens și proaspăt dominat iniţial de arome de flori de soc, se deschide către parfumuri citrice, cu urme de lemn, vanilie şi flori de salcâm. Gustativ, este exploziv, cu o aciditate perfect echilibrată de corpul bine definit. Savuros, cu un post-gust lung cu atingeri de fructe exotice sustinute de notele ușor si elegant baricate.

Tip de vin: Alb, sec

Calitate: DOC – CMD Sarica Niculițel

Alc.: 12,5% vol.alc.

Temperatura optimă de consum: 10-12 °C

Asocieri gastronomice

Un vin gastronomic care poate fi asociat foarte bine cu preparate din pește gras (somn, scrumbie, butterfish) la cuptor cu ierburi aromatice, deserturi cu citrice, platou de brânzeturi și fructe.

download

fișă produs

ROSÉ

Este cel mai titrat Rose din portofoliu si probabil din Romania: medalie de aur la Bruxelles, bronz la IWC- Londra si argint la IWCB in 2017. In 2018 a obtinut 90 de puncte Decanter, la Londra, Medalie de argint la Bruxelles si detine titlul de cel mai bun Rose din Romania, titlul obtinut in mai 2018, la concursul national de rose-uri. In 2019 a obtinut medalie de argint la Bruxelles si medalie de Aur la IWCB.

Vin rosé cu arome elegante de fructe roșii de pădure (zmeură, capșune, fragi), completate cu note de petale de trandafir și de dulcețuri. Cu o bună aciditate, are gust plin, marcat de alcoolul bine integrat și urmat de un post gust lung.

Tip de vin: Rose, sec

Calitate: DOC – CMD Sarica Niculițel

Alc.: 13% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 10 °C

Asocieri gastronomice

Se poate servi la preparate de pește roșu, carne de rață la cuptor, mix de legume la grill, platou de brânzeturi.

Fetească Neagră & Pinot Noir & Syrah

2017

download

fișă produs

2018

2019

CABERNET SAUVIGNON

Dupa cele 12 luni de maturare la baricuri de origine franceză de a doua folosință Cabernet-ul Sauvignon are acea voiciune, dar cu o tentă de opulență care se încheie într-o astringență fermă, specifică soiului.

Vin roșu rubiniu cu aromă fructată de cireșe negre și coacaze, cu note de catifea și ciocolată. Gust plin, cu tanini bine integrați, echilibrat, urmat de un post gust remarcabil.

Tip de vin: Roșu, sec

Calitate: IG Colinele Dobrogei

An de producție: 2015

Alc.: 13% vol.alc.

Temperatura optimă de consum: 16-18 °C

download

fișă produs

Asocieri gastronomice

Carne de vită la grătar, tort de ciocolată neagră.

CABERNET SAUVIGNON & FETEASCA NEAGRA

Acest cupaj conține două soiuri care se completează perfect, corpul puternic, taninos al Cabernet-ului Sauvignon este catifelant de Feteasca Neagră. Cele 12 luni de maturare la baric de a doua folosință întregesc acest cupaj si innobilează vinul.

Cupaj roșu rubiniu cu aromă intens fructată, de prune uscate, cireșe amare și fructe negre de pădure, cu note de ciocolată, tabac și condimente. Gust plin, rotund cu tanini catifelați și bine integrați, echilibrat și urmat de un post gust remarcabil de lung.

Tip de vin: Roșu, sec

Calitate: IG Colinele Dobrogei

An de producție: 2015

Alc.: 13,5% vol.alc.

Temperatura optimă de consum: 16-18 °C

Asocieri gastronomice

Preparate de carne roșie la cuptor, brânzeturi maturate, deserturi pe baza de ciocolată neagră.

download

fișă produs

FETEASCA NEAGRA

Un vin care are în componență atât Fetească Neagră culeasă la deplină maturitate, dar și culeasă târziu care, după ce s-a maturat la baricuri de primă si a doua folosință 1 an, cu un alcool ridicat, dar foarte bine integrat, surprinde organoleptic si structural prin echilibrul său.

Vin roșu rubiniu cu aromă de prune uscate, cireșe negre, coacăze și afine. Gust plin, rotund, cu tanini catifelati, urmat de un post gust lung.

Tip de vin: Roșu, sec

Calitate: DOC – CMD Sarica Niculițel

An de producție: 2017

Alc.: 14,5% vol.alc.

Temperatura optimă de consum: 16-18 °C

download

fișă produs

Asocieri gastronomice

Preparate de vânat mare la cuptor, brânzeturi maturate.

2018