PRINCEPS
~ Eleganță ~
Această colecție de vinuri, obținută din strugurii celor mai bune plantații, vinificate și maturate cu răbdare în butoaie de lemn din cea mai bună calitate, reprezintă vârful de gamă pentru brandul Caii de la Letea. Sunt acum 3 vinuri albe, în ediții limitate, cu un foarte bun potențial de învechire.
Dincolo de vigoare, caii de la Letea înseamnă armonie și o ținută demnă indiferent de împrejurare. Acest vin este dedicat celor care își păstrează eleganța chiar și în situații dificile.
~
Sauvignon Blanc Acacia
Vivacitatea acestui Sauvignon Blanc este echilibrată de notele subtile și elegante de miere, oferite de învechirea în butoaie de lemn de salcâm (acacia) de 225 de litri, timp de 6 luni. Procedeul de batonaj pe drojdie fină conferă vinului o onctuozitate delicată și un post gust susținut.
Tip de vin: Alb, sec
Calitate: DOC-CMD Sarica - Niculițel
Alc.: 13% vol.
Temperatura optimă de consum: 8-10°C
descarcă fișa de produs
~
Aligoté Reserva
Ne mândrim cu acest Aligoté complex, obținut din strugurii celor mai bune plantații, cu arome încântătoare de flori, citrice, vanilie, migdale și o mineralitate expresivă. După macerația la rece și fermentația în tancuri de inox, a urmat batonajul pe drojdie fină și maturarea în butoaie de stejar franțuzesc de 225 litri încă 6 luni. Este un vin cu un foarte bun potențial de învechire.
Tip de vin: Alb, sec
Calitate: DOC-CMD Sarica - Niculițel
Alc.: 13% vol.
Temperatura optimă de consum: 8-10°C
descarcă fișa de produs
~
Chardonnay Barrique
Un Chardonnay elegant cu arome complexe de flori și citrice, de piersici coapte, vanilie, unt și tușe minerale savuroase. După asamblajul celor două Chardonnay-uri, cel fermentat în tanc și cel parțial fermentat în baric, a urmat fermentația malolactică și batonajul timp de 6 luni la baric și învechirea în sticlă, minimum 6 luni.
Tip de vin: Alb, sec
Calitate: DOC-CMD Sarica - Niculițel
Alc.: 13% vol.
Temperatura optimă de consum: 8-10°C