VINTRUVIAN COLLECTION reunește cele mai valoroase vinuri din Viticola Sarica Niculiţel şi Domeniile Prince Matei.
Pentru prima dată sunt reunite în aceeaşi colecție vinuri din Dobrogea - Sarica Niculițel și Dealu Mare aparținând aceluiaşi holding, Vintruvian Estates.

PRINCE MATEI

Merlot - Rezerva

prince matei.jpg

Iconicul Prince Matei, cel mai cunoscut Merlot românesc este un omagiu adus marelui domnitor al Țării Românești, Matei Basarab. Depășindu-l pe Ștefan cel Mare în ctitorii bisericești (în total 46) el este cel care a reconstruit Episcopia Buzăului, cea de care se leagă istoria podgoriei din Zorești. 
Cum de numele lui Matei Basarab, acest „Mecena” al culturii și ortodoxiei se leagă folosirea pentru prima oară a limbii române în viața oficială, civilă și religioasă sau prima legislație scrisă „Pravilă Mică”, tot așa vinul Prince Matei „actul de naștere al vinului românesc de după Revoluție”

VINIFICATIE:

Parcelele din care provin strugurii sunt atent selecționate  oferind condiții naturale optime pentru obținerea de maximă calitate. Limitarea numărul de ciorchini pe butuc care se practică pe aceste parcele are ca rezultat un echilibru perfect între acumularea de zahăr, concentrația de arome și substanțele colorante. Strugurii sunt atent selecționați atât la recoltarea făcută manual cât și pe banda de sortare, înainte de zdrobire și desciorchinare. Mustuiala este trimisă în cisterne de inox cu temperatură controlată unde au loc macerația și fermentația alcoolică (timp de aproximativ 25 zile). Vinul se trage în barrique-uri de 225 sau 400 litri de proveniență franceză, unde au loc fermentația malolactică și măturarea pentru o perioada de minim 12 luni. După această perioada, vinul se îmbuteliază în sticle și se păstrează în pivniță aproximativ 24 de luni. 

NOTE DE DEGUSTARE: 

VIZUAL: limpede, culoare roşu-rubiniu, strălucitor, reflexii purpurii-roșcate. 
OLFACTIV: fructe de pădure (mure, coacăze, fragi), arome complexe de piper negru, ciocolată, cafea şi vanilie. 
GUSTATIV: sec, intens, corpolent, textură bine echilibrată de tanini dulci, astringentă delicată, post-gust prelung. 
RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 16-18⁰C. Aerat în prealabil 45 min se poate servi la preparate din carne roșie, vânat nobil cu sosuri complexe, meniuri tradiționale româneşti pe bază de carne sau alături de brânzeturi măturate. 
POTENȚIAL DE ÎNVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticlă (10-15 ani), în condiții de pivniță, astfel căpătând o textură catifelată.

244844-200.png
petit matei.jpg

VIZUAL: limpede, culoare roşu-rubiniu, reflexii purpurii-roșcate. 
OLFACTIV: Aromele de cireșe, prune, foi de dafin și ciocolată sunt întregite de vanilie într-un vin complet și complex.
GUSTATIV: Aciditatea răcoritoare a acestui vin onctuos, de un echilibru remarcabil ascunde un corp puternic în gustul căruia se găsesc note fructate și tonuri calde de vanilie. 
RECOMANDĂRI DE SERVIRE: Temperatura optimă de consum este de 18°C. Se poate servi la preparate pe bază de carne de vită și vânat mic cu sosuri rafinate, brânzeturi puternic aromatizate.  Aerare: 30 min.

NOTE DE DEGUSTARE: 

Mateiaș Basarab (postelnicul Mateiaș Năsturel) a fost copilul înfiat de Matei Basarab și soția sa Elina Basarab și crescut la Curtea Domnească ca fiu al Domnitorului. Tatăl sau adoptiv și-a pus toate speranțele în tânărul Mateiaș, dar destinul a hotărât ca la numai 17 ani să fie răpus de boală.

Petit Matei este vrednic descendent al celebrului Prince Matei, mai tânăr, dar la fel de rafinat și având aceeași origine: Merlot măturat 1 an de zile la barrique de 225 de l de origine franceză.

O selecție din anii tineri, cei mai buni ai producției de Merlot de la Zoresti, predominant fiind 2016, acest vin impresionează printr-un alcool foarte bine integrat, un gust plin și o remarcabilă eleganță a taninurilor.

Merlot 

PETIT MATEI

scentico.jpg

SCENTICO

Medalie de Argint
Concours Mondial de Bruxelles 
2019

Chardonnay-ul este regele soiurilor albe fiind recunoscut pentru aromele sale, iar noi am realizat o “icoană” a aromelor acestui soi. Denumirea are la bază împreunarea celor două cuvinte de origine engleză: SCENT (aromă) și ICON (icoană).

Șirul lui Fibonacci, proporția de Aur (spirală reprezentată și pe etichetă) este ceea ce s-a căutat în realizarea acestui vin. Pentru vinificatorul nostru cei 70% Chardonnay baricat 4 luni în baricuri americane (strat de lignină mai gros care îmbracă în vanilie doar aromele soiului baricat) și cele 30 de procente fresh au reprezentat pentru acest Chardonnay din Dobrogea ceea ce noi numim, proporția perfectă.

NOTE DE DEGUSTARE: 

VIZUAL: limpede, culoare galben verzui, strălucitor.

OLFACTIV: Aromele ușoare de lemn care se suprapun natural și echilibrat peste aromele untoase, tipice, cu un supliment de senzații citrice și izuri de minerale.

GUSTATIV: Un vin onctuos, cu o aciditate răcoritoare, completat de note fructate și tonuri calde de vanilie. Cărnos, cu note de coajă de pepene verde, un strop de fum și senzații glicerice, este un joc echilibrat între notele proaspete și cele mature, între complex și tânar, între greutate și ușurință.

RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 8-10 °C. Se poate servi la meniuri cu somon, stridii, fructe de mare și tapas-uri 

argint bruxelles.png

Chardonnay Light Barrique

Caii de la Letea EL sauvignon blanc fume

SAUVIGNON BLANC FUMEE

CAII DE LA LETEA Ediție Limitată

Acest Sauvignon Blanc Fumé (ușor baricat), după ce a a fost maturat în barrique francez de primă folosință timp de 90 de zile a devenit un Sauvignon Blanc de o tipicitate extraordinară, intens şi proaspăt.

2019 este anul în care Sauvignon-ul Blanc Fumé înregistrează cele mai bune rezultate la concursuri: Medalie de aur la Concours Mondial de Bruxelles și medalie de aur la IWCB (International Wine Contest Bucharest)

VIZUAL: limpede, culoare galben verzui, strălucitor. 

OLFACTIV: Intens și proaspăt dominat iniţial de arome de flori de soc, se deschide către parfumuri citrice, cu urme de lemn, vanilie şi flori de salcâm.

GUSTATIV: Gustativ, este exploziv, cu o aciditate perfect echilibrată de corpul bine definit. Savuros,  cu un post-gust lung cu atingeri de fructe exotice susținute  de notele ușor și elegant baricate.
RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 10-12 °C. Un vin gastronomic care poate fi asociat foarte bine cu preparate din pește gras (somn, scrumbie, butterfish) la cuptor cu ierburi aromatice, deserturi cu citrice, platou de brânzeturi și fructe.

NOTE DE DEGUSTARE: 

aur bruxelles.png

Medalie de Aur
Concours Mondial de Bruxelles 
2019

aur iwcb.png

Medalie de

Aur
IWCB 
(International Wine 
Contest Bucharest) 
2019

Caii de la Letea EL aligote sec.jpg

CAII DE LA LETEA Ediție Limitată

ALIGOTE

Reprezintă  segmentul  ultra-premium  al portofoliului  companiei.  Atent  selectate  din vie  până  în  cramă  și, mai departe,  până  în pivnița unde au fost maturate, aceste vinuri se  remarcă  prin expresivitate,  prin  aroma unică și prin gustul plin de forță. Fiecare în parte  este  un  vin memorabil,  reprezentativ pentru  potențialul  istoricei  podgorii  Sarica Niculițel. Disponibile doar în loturi de circa 5.000  de  sticle, aceste  vinuri  exclusiviste  se adresează  doar consumatorilor avizați  și sunt   disponibile   doar   în   magazine specializate și în acele localuri HoReCa, atent selecționate,  care  știu  să  prezinte  corect vinul.

Aligote-ul este soiul stindard al podgoriei din Niculițel. Originar din regiunea franceză Burgundia, acest soi de viță de vie apărut  la sfârșitul secolului al XVII-lea, prin încrucișarea pe cale naturală între soiurile Gouais Blanc și Pinot Noir.
În prezent, soiul Aligote este plantat în SUA (California și Washington), în Canada (Niagara), în Franța, România, Bulgaria, R. Moldova, Ucraina și Georgia. În total sunt circa 45.000 ha în toată lumea și, interesant, toate în emisfera nordică.
În România, soiul a fost adus prima oară în 1912 de către marea personalitate a vremii - basarabeanul Constantin Mimi (1868-1935, primul director al BNR, în 1926), din Franța. 
Munca de a aduce Aligote-ul din Sarica Niculițel la o recunoaștere internațională a fost încununată pentru prima oară în luna Martie 2019, când Caii de la Letea ediție limitată - Aligote a urcat pe locul 1 la nivel mondial pe site-ul Vivino (cel mai mai important site de evaluare vinuri la nivel mondial). Ulterior, la Concours Mondial de Bruxelles 2019 a fost medaliat cu aur fiind pentru prima dată un Aligote din România obține medalie de aur și singurul Aligote din lume care a obținut în 2019 medalie de aur la Bruxelles. 
IWCB (International Wine Contest Bucharest) 2019 premiază Aligote-ul de la Caii de la Letea ediție limitată tot cu medalie de aur.
 

NOTE DE DEGUSTARE: 

aur bruxelles.png

VIZUAL: limpede, culoare galben verzui, strălucitor. 
OLFACTIV: aromă foarte discretă de pământ reavăn și iarbă proaspăt cosită
GUSTATIV: un vin cu o corpolență medie, dar caracterizat printr-o aciditate naturală ridicată. Gustul este marcat de măr verde și citrice, cu  note amărui de pelin și cicoare pe final.
RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 8-10 °C. Se poate servi cu preparate din pește și fructe de mare, brânzeturi tinere. Este un excelent deschizător de masă, datorită acidității sale ridicate.

aur iwcb.png

Medalie de Aur
Concours Mondial de Bruxelles 
2019

Medalie de

Aur
IWCB 
(International Wine 
Contest Bucharest) 
2019

Caii de la Letea EL rose sec.jpg

CAII DE LA LETEA Ediție Limitată

ROSE - Fetească Neagră & Pinot Noir & Syrah

Este cel mai titrat Rose din portofoliu: medalie de aur la Bruxelles, bronz la IWC- Londra și argint la IWCB în 2017. În 2018 a obținut 90 de puncte Decanter, la Londra, Medalie de argint la Bruxelles și deține titlul de cel mai bun Rose din România, titlul obținut în mai 2018, la concursul național de rose-uri. În 2019 a obținut medalie de argint la Bruxelles și medalie de Aur la IWCB

NOTE DE DEGUSTARE: 

VIZUAL: limpede, culoare roz , stralucitor. 
OLFACTIV: Vin rose cu arome elegante de fructe roșii de pădure (zmeură, capșune, fragi), completate cu note de petale de trandafir și de dulcețuri.
GUSTATIV: Cu o bună aciditate, are gust plin, marcat de alcoolul bine integrat și urmat de un post gust lung.
RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 10 °C. Se poate servi la preparate de pește roșu, carne de rață la cuptor, mix de legume la grill, platou de brânzeturi.

1.png

2017

2.png
3.png
5.png

2018

4.png
8.png
7.png

2019

epiphanie.jpg

EPIPHANIE

Fetească Neagră 

Fetească Neagră culeasă târziu în 2017, după cele 12 luni de măturare la barrique de prima folosință de origine franceză și mai bine de 12 luni învechit la sticlă a devenit ceea ce noi considerăm că este revelația ce dezvăluie farmecul celui mai vechi soi românesc, Épiphanie.
Un demon cu suflet de înger și trup zămislit din pământ reavan de la rădăcina copacului cu fructe negre. Adesea învelit în veșmânt lung de catifea coboară printre frunze și face pădurea să cânte la orga ei de lemn cald. 

PRINCE MATEI

Merlot - Rezerva

prince matei.jpg

Iconicul Prince Matei, cel mai cunoscut Merlot românesc este un omagiu adus marelui domnitor al Țării Românești, Matei Basarab. Depășindu-l pe Ștefan cel Mare în ctitorii bisericești (în total 46) el este cel care a reconstruit Episcopia Buzăului, cea de care se leagă istoria podgoriei din Zorești. 
Cum de numele lui Matei Basarab, acest „Mecena” al culturii și ortodoxiei se leagă folosirea pentru prima oară a limbii române în viața oficială, civilă și religioasă sau prima legislație scrisă „Pravilă Mică”, tot așa vinul Prince Matei „actul de naștere al vinului românesc de după Revoluție”

VINIFICATIE:

Parcelele din care provin strugurii sunt atent selecționate  oferind condiții naturale optime pentru obținerea de maximă calitate. Limitarea numărul de ciorchini pe butuc care se practică pe aceste parcele are ca rezultat un echilibru perfect între acumularea de zahăr, concentrația de arome și substanțele colorante. Strugurii sunt atent selecționați atât la recoltarea făcută manual cât și pe banda de sortare, înainte de zdrobire și desciorchinare. Mustuiala este trimisă în cisterne de inox cu temperatură controlată unde au loc macerația și fermentația alcoolică (timp de aproximativ 25 zile). Vinul se trage în barrique-uri de 225 sau 400 litri de proveniență franceză, unde au loc fermentația malolactică și măturarea pentru o perioada de minim 12 luni. După această perioada, vinul se îmbuteliază în sticle și se păstrează în pivniță aproximativ 24 de luni. 

NOTE DE DEGUSTARE: 

VIZUAL: limpede, culoare roşu-rubiniu, strălucitor, reflexii purpurii-roșcate. 
OLFACTIV: fructe de pădure (mure, coacăze, fragi), arome complexe de piper negru, ciocolată, cafea şi vanilie. 
GUSTATIV: sec, intens, corpolent, textură bine echilibrată de tanini dulci, astringentă delicată, post-gust prelung. 
RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 16-18⁰C. Aerat în prealabil 45 min se poate servi la preparate din carne roșie, vânat nobil cu sosuri complexe, meniuri tradiționale româneşti pe bază de carne sau alături de brânzeturi măturate. 
POTENȚIAL DE ÎNVECHIRE: vinul poate fi învechit la sticlă (10-15 ani), în condiții de pivniță, astfel căpătând o textură catifelată.

244844-200.png
petit matei.jpg

VIZUAL: limpede, culoare roşu-rubiniu, reflexii purpurii-roșcate. 
OLFACTIV: Aromele de cireșe, prune, foi de dafin și ciocolată sunt întregite de vanilie într-un vin complet și complex.
GUSTATIV: Aciditatea răcoritoare a acestui vin onctuos, de un echilibru remarcabil ascunde un corp puternic în gustul căruia se găsesc note fructate și tonuri calde de vanilie. 
RECOMANDĂRI DE SERVIRE: Temperatura optimă de consum este de 18°C. Se poate servi la preparate pe bază de carne de vită și vânat mic cu sosuri rafinate, brânzeturi puternic aromatizate.  Aerare: 30 min.

NOTE DE DEGUSTARE: 

Mateiaș Basarab (postelnicul Mateiaș Năsturel) a fost copilul înfiat de Matei Basarab și soția sa Elina Basarab și crescut la Curtea Domnească ca fiu al Domnitorului. Tatăl sau adoptiv și-a pus toate speranțele în tânărul Mateiaș, dar destinul a hotărât ca la numai 17 ani să fie răpus de boală.

Petit Matei este vrednic descendent al celebrului Prince Matei, mai tânăr, dar la fel de rafinat și având aceeași origine: Merlot măturat 1 an de zile la barrique de 225 de l de origine franceză.

O selecție din anii tineri, cei mai buni ai producției de Merlot de la Zoresti, predominant fiind 2016, acest vin impresionează printr-un alcool foarte bine integrat, un gust plin și o remarcabilă eleganță a taninurilor.

Merlot 

PETIT MATEI

scentico.jpg

SCENTICO

Medalie de Argint
Concours Mondial de Bruxelles 
2019

Chardonnay-ul este regele soiurilor albe fiind recunoscut pentru aromele sale, iar noi am realizat o “icoană” a aromelor acestui soi. Denumirea are la bază împreunarea celor două cuvinte de origine engleză: SCENT (aromă) și ICON (icoană).

Șirul lui Fibonacci, proporția de Aur (spirală reprezentată și pe etichetă) este ceea ce s-a căutat în realizarea acestui vin. Pentru vinificatorul nostru cei 70% Chardonnay baricat 4 luni în baricuri americane (strat de lignină mai gros care îmbracă în vanilie doar aromele soiului baricat) și cele 30 de procente fresh au reprezentat pentru acest Chardonnay din Dobrogea ceea ce noi numim, proporția perfectă.

NOTE DE DEGUSTARE: 

VIZUAL: limpede, culoare galben verzui, strălucitor.

OLFACTIV: Aromele ușoare de lemn care se suprapun natural și echilibrat peste aromele untoase, tipice, cu un supliment de senzații citrice și izuri de minerale.

GUSTATIV: Un vin onctuos, cu o aciditate răcoritoare, completat de note fructate și tonuri calde de vanilie. Cărnos, cu note de coajă de pepene verde, un strop de fum și senzații glicerice, este un joc echilibrat între notele proaspete și cele mature, între complex și tânar, între greutate și ușurință.

RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 8-10 °C. Se poate servi la meniuri cu somon, stridii, fructe de mare și tapas-uri 

argint bruxelles.png

Chardonnay Light Barrique

Caii de la Letea EL sauvignon blanc fume

SAUVIGNON BLANC FUMEE

CAII DE LA LETEA Ediție Limitată

Acest Sauvignon Blanc Fumé (ușor baricat), după ce a a fost maturat în barrique francez de primă folosință timp de 90 de zile a devenit un Sauvignon Blanc de o tipicitate extraordinară, intens şi proaspăt.

2019 este anul în care Sauvignon-ul Blanc Fumé înregistrează cele mai bune rezultate la concursuri: Medalie de aur la Concours Mondial de Bruxelles și medalie de aur la IWCB (International Wine Contest Bucharest)

VIZUAL: limpede, culoare galben verzui, strălucitor. 

OLFACTIV: Intens și proaspăt dominat iniţial de arome de flori de soc, se deschide către parfumuri citrice, cu urme de lemn, vanilie şi flori de salcâm.

GUSTATIV: Gustativ, este exploziv, cu o aciditate perfect echilibrată de corpul bine definit. Savuros,  cu un post-gust lung cu atingeri de fructe exotice susținute  de notele ușor și elegant baricate.
RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 10-12 °C. Un vin gastronomic care poate fi asociat foarte bine cu preparate din pește gras (somn, scrumbie, butterfish) la cuptor cu ierburi aromatice, deserturi cu citrice, platou de brânzeturi și fructe.

NOTE DE DEGUSTARE: 

aur bruxelles.png

Medalie de Aur
Concours Mondial de Bruxelles 
2019

aur iwcb.png

Medalie de

Aur
IWCB 
(International Wine 
Contest Bucharest) 
2019

Caii de la Letea EL aligote sec.jpg

CAII DE LA LETEA Ediție Limitată

ALIGOTE

Aligote-ul este soiul stindard al podgoriei din Niculițel. Originar din regiunea franceză Burgundia, acest soi de viță de vie apărut la sfârșitul secolului al XVII-lea, prin încrucișarea pe cale naturală între soiurile Gouais Blanc și Pinot Noir.
În prezent, soiul Aligote este plantat în SUA (California și Washington), în Canada (Niagara), în Franța, România, Bulgaria, R. Moldova, Ucraina și Georgia. În total sunt circa 45.000 ha în toată lumea și, interesant, toate în emisfera nordică.
În România, soiul a fost adus prima oară în 1912 de către marea personalitate a vremii - basarabeanul Constantin Mimi (1868-1935, primul director al BNR, în 1926), din Franța. 
Munca de a aduce Aligote-ul din Sarica Niculițel la o recunoaștere internațională a fost încununată pentru prima oară în luna Martie 2019, când Caii de la Letea ediție limitată - Aligote a urcat pe locul 1 la nivel mondial pe site-ul Vivino (cel mai mai important site de evaluare vinuri la nivel mondial). Ulterior, la Concours Mondial de Bruxelles 2019 a fost medaliat cu aur fiind pentru prima dată un Aligote din România obține medalie de aur și singurul Aligote din lume care a obținut în 2019 medalie de aur la Bruxelles. 
IWCB (International Wine Contest Bucharest) 2019 premiază Aligote-ul de la Caii de la Letea ediție limitată tot cu medalie de aur.

aur bruxelles.png
aur iwcb.png

Medalie de Aur
Concours Mondial de Bruxelles 
2019

Medalie de

Aur
IWCB 
(International Wine 
Contest Bucharest) 
2019

NOTE DE DEGUSTARE: 

VIZUAL: limpede, culoare galben verzui, strălucitor. 
OLFACTIV: aromă foarte discretă de pământ reavăn și iarbă proaspăt cosită
GUSTATIV: un vin cu o corpolență medie, dar caracterizat printr-o aciditate naturală ridicată. Gustul este marcat de măr verde și citrice, cu  note amărui de pelin și cicoare pe final.
RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 8-10 °C. Se poate servi cu preparate din pește și fructe de mare, brânzeturi tinere. Este un excelent deschizător de masă, datorită acidității sale ridicate.

Caii de la Letea EL rose sec.jpg

CAII DE LA LETEA Ediție Limitată

ROSE

Este cel mai titrat Rose din portofoliu: medalie de aur la Bruxelles, bronz la IWC- Londra și argint la IWCB în 2017. În 2018 a obținut 90 de puncte Decanter, la Londra, Medalie de argint la Bruxelles și deține titlul de cel mai bun Rose din România, titlul obținut în mai 2018, la concursul național de rose-uri. În 2019 a obținut medalie de argint la Bruxelles și medalie de Aur la IWCB

NOTE DE DEGUSTARE: 

VIZUAL: limpede, culoare roz , stralucitor. 
OLFACTIV: Vin rose cu arome elegante de fructe roșii de pădure (zmeură, capșune, fragi), completate cu note de petale de trandafir și de dulcețuri.
GUSTATIV: Cu o bună aciditate, are gust plin, marcat de alcoolul bine integrat și urmat de un post gust lung.
RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 10 °C. Se poate servi la preparate de pește roșu, carne de rață la cuptor, mix de legume la grill, platou de brânzeturi.

1.png

2017

2.png
3.png
5.png

2018

4.png
8.png
7.png

2019

Fetească Neagră & Pinot Noir & Syrah

epiphanie.jpg

EPIPHANIE

Fetească Neagră 

Fetească Neagră culeasă târziu în 2017, după cele 12 luni de măturare la barrique de prima folosință de origine franceză și mai bine de 12 luni învechit la sticlă a devenit ceea ce noi considerăm că este revelația ce dezvăluie farmecul celui mai vechi soi românesc, Épiphanie.
Un demon cu suflet de înger și trup zămislit din pământ reavan de la rădăcina copacului cu fructe negre. Adesea învelit în veșmânt lung de catifea coboară printre frunze și face pădurea să cânte la orga ei de lemn cald. 

POVESTEA DE PE STICLA

Imaginile de pe cele două etichete și felul în care sunt dispuse, sunt despre mai multe lumi paralele care comunică între ele prin elemente pe care noi le percepem ca fiind fundături sau puncte bidimensionale. Începutul este sfârșitul și sfârșitul este începutul, nimic nu se termină, totul continuă să existe dincolo de aparențe. Nu există graniță între vis și realitate, există doar puncte fixe din care noi privim lucrurile și astfel ne poziționăm, de o parte sau de alta, dar în momentul în care renunți la definiții, ai o revelație și descoperi libertatea. Un cerc alb pe fundal negru poate fi ieșirea din întuneric, iar un cerc negru pe fundal alb poate fi intrarea în infinit. Combinațiile sunt interminabile și posibilitățile la fel. 

8.png

Medalie de

Aur
IWCB 
(International Wine 
Contest Bucharest) 
2019

NOTE DE DEGUSTARE: 

OLFACTIV: Un vin cu arome de fructe negre de pădure, de prună uscată, cu note discrete de condimente și cafea; 
GUSTATIV: Gustul plin, cu tanini fermi, dominat de gemuri care zăbovesc pe buze cu o senzație de dulce neașteptată la un vin sec.
RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 17-18 °C. După o aerare de aproximativ 45 min se poate servi cu vânat de talie mare cu blană, brânzeturi maturate cu mucegai nobil, deserturi din ciocolată neagră cu fructe de pădure.

Pergament.jpg

PERGAMENT

Petit Verdot este un vin roșu, corpolent care are origine din sud-vestul Franței (la Bordeaux). În general este folosit în cupaje pentru caracterul său distinct, cu aciditate ridicată, taninuri ferme și arome orientate mai mult către condimente, decât către fruct. Deoarece Petit Verdot este un vin atât de „îndrăzneț”, este adesea adăugat în mai puțin de 10% din majoritatea cupajelor de vin. 

Este un soi rar, fiind cultivat în toată lumea pe aproximativ 7240 ha (principalele țări producătoare sunt Spania, Australia, Franța, UȘA, Italia Africa de Sud, Chile, Argentina).

Pergament este un vin care are în componență 100% Petit Verdot, maturat 1 an la barrique de primă folosință de orgine franceză și poate fi considerat o raritate destinată cu precădere cunoscătorilor.

Petit Verdot

NOTE DE DEGUSTARE: 

VIZUAL: Fără sedimente, culoare roșie. 
OLFACTIV: Vin roșu cu arome orientate către condimente și fructe dintre care distingem cireșele negre și prunele, „îmbrăcate” cu arome de vanilie și alune.
GUSTATIV: Corpolent, taninurile ferme și cu o aciditate ridicată. 
RECOMANDĂRI DE SERVIRE: temperatura optimă de consum este de 16-18°C. După o aerare de minim 30 minute vinul se poate servi împreună cu mezelurile dobrogene condimentate (ghiudem tătăresc, pastramă armenească), cotlete de berbecuț cu piper verde sau brânzeturi măturate.