top of page

Aniversarium

Aniversarium este gama de vinuri special creată pentru a acompania evenimentele importante  din viața fiecăruia. Vinuri tinere, lejere, vioaie, care sunt de “cursă lungă”.

Aniversarium.png
logo via viticola sarica niculitel.png

Alb

În topul preferințelor consumatorilor din România vinul alb demisec ocupă primul loc și, de aceea, am creat acest vin special dedicat evenimentelor importante din familie.

Vin alb cu aromă elegantă, complexă, cu un gust plin de prospețime, fructat, cu o mineralitate bună și o aciditate pronunțată.

Tip de vin: Alb, demisec

Calitate: DOC-CMD Sarica-Niculițel

Alc.: 12,5% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 8 - 10 °C

Aniversarium alb.png

descarcă fișa de produs

Untitled-1.png

Asocieri gastronomice

Preparate din carne albă, pește sau legume cu sosuri albe, deserturi cu fructe albe.

Rose

Un vin rosé modern și delicat care incită atât prin intensitatea gustului, cât și prin aromă. O alegere excelentă pentru a sărbători cu cei dragi momentele importante din viața fiecăruia.

Vin rosé cu aromă fructată de căpșune și zmeură și note de dulceață de trandafiri. Gustul este elegant și complex, fructat, cu o bună aciditate.

Tip de vin: Rose, demisec

Calitate: DOC-CMD Sarica-Niculițel

Alc.: 12,5% vol.alc.

Temp. optimă de consum: 10 °C

Aniversarium Rose.png

descarcă fișa de produs

Untitled-1.png

Asocieri gastronomice

Aperitive pe bază de fructe de mare, terrine, humus și aspicuri, continuând cu pește și carne de pasăre la grătar, salate și meniuri în care sosul Bechamel aduce o notă de rafinament. Se poate asocia în egală măsură cu un platou cu măsline și brânzeturi.

Roșu

La orice petrecere sau eveniment, grătarul, mai ales cel din carne roșie, este însoțit de un pahar de vin roșu. Important este să stiți că vinul roșu, consumat cu moderație, este foarte benefic organismului. Fiind vinificat exclusiv din struguri negri, are un conținut considerabil mai mare de resveratrol (polifenol natural antioxidant) decât vinul alb datorită macerației peliculare a pielițelor de struguri. Cercetările recente sugerează că un pahar de vin roșu pe zi scade riscul afecțiunilor cardiovasculare, reduce nivelul de zahăr din sânge și împiedică formarea proteinei beta-amiloida ce cauzează Alzheimer. Noroc! Un vin rotund, catifelat, cu arome de fructe negre de pădure, vișine și cireșe amare. Gustul este este placut, ușor, cu arome de fructe și o aciditate proaspătă.

Untitled-1.png

Asocieri gastronomice

Preparate din carne roșie (la grătar sau gătite), torturi cu ciocolată neagră.

Tip de vin: Roșu, sec

Calitate: DOC-CMD Sarica - Niculițel

Alc.: 12,5 % vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 14-16 °C

Aniversarium rosu.png

descarcă fișa de produs

bottom of page