top of page

Sarica Essentia

Când vorbim despre vin, Delta Dunarii și Viticola Sarica Niculițel devin sinonime. Pentru cei care își doresc să atingă personal, să cunoscă prin propriile experiențe senzoriale caracterul specific al podgoriei din Niculițel, atunci vinurile din această gamă sunt ceea ce caută pentru că ele redau atât tipicitatea fiecărui soi în parte, cât și identitatea unică a terroirului.

Vinurile Sarica sunt esența Niculițelului!

logo via viticola sarica niculitel.png
essentia.png

Aligote

Din 1912, când au fost aduse primele clone de Aligoté, și până acum, indiferent unde a fost plantat, Aligoté nu a dat nicăieri rezultate mai spectaculoase, mai pline de tipicitate, ca la Niculițel. Explicația principală este, desigur în terroir.

Aligoté este un vin mineral, cu aciditate ridicată la care distingem arome discrete de flori albe, măr și note de pământ reavăn. Gustativ, recunoaștem mărul verde și citricile cu ușoare note de pelin pe final.

Untitled-1.png

Asocieri gastronomice

Mâncăruri de pește, salate și brânzeturi din lapte de vacă.

Tip de vin: Alb, sec

Calitate: DOC-CMD Sarica-Niculițel

Alc.: 12,5% vol.alc.

Temperatura optimă de consum: 8-10 °C

descarcă fișa de produs

essentia Aligote.png

Sauvignon Blanc

Acest al 8-lea cel mai plantat soi de strugure din lume, primește o interpretare aparte în acest vin care are, pe de o parte, expresia terroir-ului de la Sarica Niculițel și, pe de altă parte, amprenta vinificatorului.

Un vin mediu-corpolent, ușor, cu aciditate placută, proaspăt și răcoritor. Acest Sauvignon Blanc oferă o aventură unică a degustării prin paleta variată de arome, de la senzații gustative de tip ierbos, de fân și minerale, la citrice și gust tropical.

Tip de vin: Alb, demisec

Calitate: DOC-CMD Sarica-Niculițel

Alc.: 13,5% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 8-10 °C

essentia sauvignon blanc.png
Untitled-1.png

Asocieri gastronomice

Peștele mai gras (ex. somon, ton, macrou sau păstrăv) la grătar sau gătit și brânză de capră, inclusiv salatele cu brânză de capră.

descarcă fișa de produs

Rose

Syrah & Cabernet Sauvignon

Cum tendința mondială a consumului de vinuri rosé este de a fi vinuri suple, rosé-urile de la Sarica Niculițel se înscriu în acest trend. Pentru a avea astfel de rose-uri folosim fermentația controlată cu temperaturi joase, drojdii selecționate de cea mai bună calitate, precum și suportul de hrană folosit pentru drojdii provenit din scoarța drojdiilor bogate în manoproteine, astfel încât, în timpul fermentației, să se formeze o cantitate mică de polizaharide ce dau gustul dulce, catifelat. 

Vin rosé cu aromă fructată de căpșune și zmeură, cu note de dulceață de trandafiri. Gust plin, fructat, cu o bună aciditate.

Untitled-1.png

Asocieri gastronomice

Preparate din pește cu legume, brânzeturi, fructe exotice.

Tip de vin: Rose, demisec

Calitate: DOC-CMD Sarica-Niculițel

Alc.: 12,5% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 10 °C

descarcă fișa de produs

essentia Rose.png

Merlot & Cabernet Sauvignon

Din cupajul celor două soiuri (proporțiile sunt aproximativ egale) a rezultat un vin complex, cu arome bogate și textură fină.

Vin roșu purpuriu cu aromă complexă de cireșe, vișine și fructe negre de pădure. Gust plin, rotund, cu tanini catifelați, echilibrat.

Tip de vin: Roșu, sec

Calitate: DOC-CMD Sarica - Niculițel

Alc.: 13.% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 14-16 °C

essentia Merlot & Cabernet Sauvignon.png

descarcă fișa de produs

Untitled-1.png

Asocieri gastronomice

Preparate din carne roșie, pește cu tomate.

bottom of page