DOMENIILE PRINCE MATEI

VINTRUVIAN COLLECTION

logo nou negru.png
essentia.png

Cand vorbim despre vin, Delta Dunarii si Viticola Sarica Niculițel devin sinonime. Pentru cei care își doresc să atingă personal, să cunoscă prin propriile experiențe senzoriale caracterul specific al podgoriei din Niculițel atunci vinurile din aceasta gamă sunt ceea ce caută pentru ca ele redau atât tipicitatea fiecărui soi în parte, cât și identitatea unica a terroirului.

Vinurile Sarica sunt esența Niculițelului!

essentia alb.jpg

ALIGOTÉ

Asocieri gastronomice

Din 1912, când au fost aduse primele clone de Aligoté și până acum, indiferent unde a fost plantat, Aligoté nu a dat nicăieri rezultate mai spectaculoase, mai pline de tipicitate, ca la Niculițel. Explicația principală este, desigur în terroir.

Aligoté este un vin mineral, cu aciditate ridicată la care distingem arome discrete de flori albe, măr si note de pământ reavăn. Gustativ recunoaștem mărul verde și citricile cu ușoare note de pelin pe final.

Tip de vin: Alb, sec

Calitate: DOC-CMD Sarica-Niculițel

An de producție: 2018

Alc.: 12,5% vol.alc.

Temperatura optimă de consum: 8-10 °C

Excellence contraetichete.png

Mâncăruri de pește, salate și brânzeturi din lapte de vacă.

download

fișă produs

essentia alb.jpg

Asocieri gastronomice

Acest al 8-lea cel mai plantat soi de strugure din lume, primește o interpretare aparte în acest vin care are, pe de o parte expresia terroir-ului de la Sarica – Niculițel și pe de altă parte amprenta vinificatorului.

Un vin mediu-corpolent, ușor, cu aciditate placută, proaspăt și răcoritor. Acest Sauvignon Blanc oferă o aventură unică a degustării prin paleta variată de arome,  de la senzații gustative de tip ierbos, de fân și minerale la citrice și gust tropical.

Tip de vin: Alb, demisec

Calitate: DOC-CMD Sarica-Niculițel

An de producție: 2018

Alc.: 13,5% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 8-10 °C

Excellence contraetichete.png

​Peștele mai gras (ex. somon, ton, macrou sau pastrăv) la gratar sau gatit și brânză de capră, inclusiv salatele cu brânză de capră.

download

fișă produs

SAUVIGNON BLANC

essentia rose.jpg

Asocieri gastronomice

Cum tendința mondială a consumului de vinuri rosé este de a fi vinuri suple, rosé-urile de la Sarica Niculițel se înscriu în acest trend. Pentru a avea astfel de rose-uri folosim fermentația controlată cu temperaturi joase, drojdii selecționate de cea mai buna calitate, precum și suportul de hrană folosit pentru drojdii provenit din scoarta drojdiilor bogate în manoproteine, astfel încât, în timpul fermentației să se formeze o cantitate mică de polizaharide ce dau gustul dulce, catifelat.

Vin rosé cu aromă fructată de capșune și zmeură, cu note de dulceață de trandafiri. Gust plin, fructat, cu o bună aciditate.

Tip de vin: Rose, demisec

Calitate: DOC-CMD Sarica-Niculițel

An de producție: 2018

Alc.: 12,5% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 10 °C

Excellence contraetichete.png

Preparate din pește cu legume, brânzeturi, fructe exotice.

ROSÉ

Syrah & Cabernet Sauvignon

download

fișă produs

essentia rosu merlot & CS.jpg

Tip de vin: Roșu, demisec

Calitate: DOC-CMD Sarica - Niculițel

An de producție: nonvintage

Alc.: 13.% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 14-16 °C

MERLOT & CABERNET SAUVIGNON

Din cupajul celor două soiuri (proporțiile sunt aproximativ egale) a rezultat un vin complex cu arome bogate si textura fină.

Vin roșu purpuriu cu aromă complexă de cireșe, vișine și fructe negre de pădure. Gust plin, rotund, cu tanini catifelați, echilibrat.

Asocieri gastronomice

Excellence contraetichete.png

Preparate din carne roșie, pește cu tomate.

download

fișă produs