top of page

Sarica Excellence

Excelența vinurilor de la Sarica Niculițel se regăsește în această gamă.

Dacă doriți ceva deosebit, un vin care să impresioneze și să completeze o ocazie specială, indiferent dacă vă distrați cu prietenii acasă sau petreceți o seară memorabilă în oraș, vinurile din gama Sarica Excellence vă vor satisface pe deplin gusturile.

excellence.png
logo via viticola sarica niculitel.png

Aligote

Un vin care poate fi servit și ca „deschizător” al mesei, datorită acidității sale, Aligoté-ul poate să însoțească foarte bine întreaga masă, pe bună dreptate fiind considerat un vin de "cursă lungă".

Aligoté este un vin alb sec, cu aciditate ridicată, la care distingem arome discrete de flori de câmp, dar și de fructe confiate, care dau vinului note de armonie și echilibru.

Untitled-1.png

Asocieri gastronomice

Se asociează armonios cu orice preparate din pește, precum și cu carne slabă și brânzeturi

Tip de vin: Alb, sec

Calitate: DOC – CMD Sarica Niculițel

Alc.: 12,5% vol.alc.

Temperatura optimă de consum: 8-10 °C

descarcă fișa de produs

excellence Aligote.png

Sauvignon Blanc

Unicitatea Sauvignon Blanc-ului față de celălalte  vinuri albe este dată de aromele sale erbacee (ex. ardei gras, coacăze, ardei iute, iarbă). Aceste arome provin din compușii aromatici numiți pirazine și sunt secretul gustului Sauvignon Blanc.

Un vin demisec, a cărui aromă este dominată de florile de soc și citrice. Aciditate bună și gust fructat. Este învăluit într-o aromă-buchet care îl face foarte plăcut.

Tip de vin: Alb, demisec

Calitate: DOC – CMD Sarica Niculițel

Alc.: 12,5% vol.alc.

Temperatura optimă de consum: 8-10 °C

excellence Sauvignon Blanc.png
Untitled-1.png

Asocieri gastronomice

Carne de pasăre la cuptor, pește la grătar, salate

descarcă fișa de produs

Rose

Syrah & Cabernet Sauvignon

Rosé-urile de la Sarica Niculițel surprind plăcut de fiecare dată, iar acest rosé obținut din Syrah și Cabernet Sauvignon nu face excepție. Obținut din struguri de foarte bună calitate, prelucrați la temperaturi mici, cu o macerare de scurtă durată la temperaturi scăzute pentru a obține fructozitatea mai accentuată, acest rosé a beneficiat de o fermentare la temperaturi de 12-14 °C ceea ce a ajutat la conservarea părții aromatice (la temperaturi mari de fermentare compușii aromatici se pierd ușor, aceștia fiind foarte volatili).

Un vin rosé care te alintă cu încântătoarele arome florale, cu atingeri ușoare de condimente. Gustul este intens fructat și susținut de o foarte bună aciditate.

Untitled-1.png

Asocieri gastronomice

Paste, fructe de mare, preparate din pui la grătar, ușor condimentate, deserturi cu fructe de pădure.

Tip de vin: Rose, demisec

Calitate: DOC-CMD Sarica-Niculițel

Alc.: 13% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 10 °C

descarcă fișa de produs

excellence Rose.png

Merlot

Merlot, într-un dialect vechi francez, înseamnă “mierlă” și, precum numele său, vinul este încântător, elegant, stârnește emoții si pasiuni. Este al doilea cel mai răspândit soi plantat în lume (primul este Cabernet Sauvignon-ul), originar din Bordeaux și dacă „tatăl” este Cabernet Franc (ca si Cabernet Sauvignon), conform testelor ADN, “mama” este Magdeleine Noire des Charentes (ca și Malbec-ul), un soi stravechi, dispărut.

Vin roșu rubiniu cu arome fructate de cireșe și vișine coapte, cu note de caramel, cafea, ciocolată și ardei gras. Cele 4 luni de maturare la baric de origine franceză, la a doua folosință, oferă un Merlot cu un gust plin, rotund, cu tanini catifelați, echilibrat și cu post gust lung.

Untitled-1.png

Asocieri gastronomice

Preparate din carne roșie la cuptor sau la grătar, brănzeturi maturate.

Tip de vin: Roșu, sec

Calitate: DOC-CMD Sarica - Niculițel

Alc.: 13.% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 14-16 °C

descarcă fișa de produs

excellence Merlot.png
bottom of page