DOMENIILE PRINCE MATEI

VINTRUVIAN COLLECTION

logo Via Viticola.png

Excelența vinurilor de la Sarica Niculițel se regasește în această gamă.

Dacă doriți ceva deosebit, un vin care să impresioneze și să completeze o ocazie specială, indiferent dacă vă distrați cu prietenii acasă sau petreceți o seară memorabilă în oraș, vinurile din gama Sarica Excellence vă vor satisfice pe deplin gusturile.

ALIGOTÉ

Asocieri gastronomice

Un vin care poate fi servit și ca „deschizător” al mesei, datorită acidității sale, Aligoté-ul poate să însoțească foarte bine întreaga masă, pe bună dreptate fiind considerat un vin de "cursă lungă".

Aligoté este un vin alb sec, cu aciditate ridicată la care distingem arome discrete de flori de camp, dar si de fructe confiate, care dau vinului note de armonie si echilibru.

Tip de vin: Alb, sec

Calitate: DOC-CMD Sarica-Niculițel

An de producție: 2018

Alc.: 12,5% vol.alc.

Temperatura optimă de consum: 8-10 °C

Se asociează armonios cu orice preparate din pește, precum și cu carne slabă si brânzeturi.

download

fișă produs

Asocieri gastronomice

Unicitatea Sauvignon Blanc-ului față de celălalte  vinuri albe este data de aromele sale erbacee (ex. ardei gras, coacăze, ardei iute, iarba). Aceste arome provin din compușii aromatici numiți pirazine și sunt secretul gustului Sauvignon Blanc.

Un vin demisec, a cărui aromă este dominată de florile de soc și citrice. Aciditatea buna si gustul sau fructat este învăluit într-o aromă-buchet care îl face foarte plăcut.

Tip de vin: Alb, demisec

Calitate: DOC-CMD Sarica-Niculițel

An de producție: 2018

Alc.: 12,5% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 8-10 °C

​Carne de pasăre la cuptor, pește la grătar, salate

download

fișă produs

SAUVIGNON BLANC

Asocieri gastronomice

Rosé-urile de la Sarica Niculițel surprind plăcut de fiecare dată, iar acest rosé obținut din Syrah si Cabernet Sauvignon nu face excepție. Obținut din struguri de foarte bună calitate, prelucrați la temperaturi mici, cu o macerare de scurtă durată la temperaturi scăzute pentru a obține fructozitatea mai accentuată, acest rosé a beneficiat de o fermentare la temperaturi de 12-14 °C ceea ce a ajutat la conservarea parții aromatice (la temperaturi mari de fermentare compușii aromatici se pierd ușor acestia fiind foarte volatili).

Un vin rosé care te alintă cu încântătoarele arome florale, cu atingeri ușoare de condimente. Gustul este intens fructat și susținut de o foarte bună aciditate.

Tip de vin: Rose, demisec

Calitate: DOC-CMD Sarica-Niculițel

An de producție: 2018

Alc.: 13% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 10 °C

Paste, fructe de mare, preparate din pui la gratar, ușor condimentate, deserturi cu fructe de pădure.

ROSÉ

Syrah & Cabernet Sauvignon

download

fișă produs

MERLOT

Tip de vin: Roșu, sec

Calitate: DOC-CMD Sarica - Niculițel

An de producție: 2017

Alc.: 13.% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 14-16 °C

Merlot, într-un dialect vechi francez înseamnă “mierlă” și precum numele sau, vinul este încântător, elegant, stârnește emoții si pasiuni. Este al doilea cel mai răspândit soi plantat în lume (primul este Cabernet Sauvignon-ul), originar din Bordeaux și dacă „tatăl” este Cabernet Franc (ca si Cabernet Sauvignon), conform testelor ADN, “mama” este Magdeleine Noire des Charentes (ca și Malbec-ul), un soi stravechi, disparut.

Vin roșu rubiniu cu arome fructate de cireșe și vișine coapte, cu note de caramel, cafea, ciocolată și ardei gras. Cele 4 luni de maturare la baric de origine franceză, la a doua folosință, avem un Merlot cu un gust plin, rotund cu tanini catifelați, echilibrat și cu post gust lung.

Asocieri gastronomice

Preparate din carne de roșie la cuptor sau la grătar, brănzeturi maturate.

download

fișă produs