top of page

Cuvee 4 Sfinți

Zotic, Atal, Camasie și Filip sunt numele celor 4 ostași din armata romană condamnați la moarte pentru credința lor în Hristos. Ei au fost descoperiți în 1971, într-o raclă comună, sub vechea temelie a basilicii construite în secolul IV-V la Niculițel.

Vinurile din această gamă cinstesc locul, credința și istoria, având în componență cele mai reprezentative 4 soiuri pentru vinurile albe și roșii din Sarica Niculițel.

logo via viticola sarica niculitel.png
4 sfinti.png

Alb

Sauvignon Blanc & Rhein Riesling & Chardonnay & Aligote

Când se întâlnește complexitatea aromatică a Chardonnay-ului cu “verdele” Sauvignon Blanc-ului și sunt completate de eleganța Rhein Riesling-ului și unicitatea Aligote-ului, nu putem spune decât că avem un vin cu o individualitate aparte, care exprimă foarte bine terroir-ul de la Sarica Niculițel.

Vin alb cu aromă complexă, elegantă. Gust bogat, plin de prospețime și fructat, cu o bună mineralitate și cu aciditate pronunțată.

Untitled-1.png

Asocieri gastronomice

Preparate din carne albă, pește sau legume cu sosuri albe, deserturi cu fructe albe.

Tip de vin: Alb, sec

Calitate: DOC-CMD Sarica-Niculițel

Alc.: 13% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 8-10 °C

descarcă fișa de produs

Cuvee 4 Sfinti Alb.png

Roșu

Cabernet Sauvignon & Merlot & Syrah & Fetească Neagră

Un vin în care o să întalniți taninii Cabernet Sauvignon-ului și ai Merlot-ului, îmbrăcați în aromele Syrah-ului și catifelați de Feteasca Neagră.

Vin roșu rubiniu cu arome fructate, plăcute, ce duc spre cireșe amare, prune uscate, cafea, ciocolată. Cele patru soiuri componente s-au înfrățit elegant, rezultatul fiind un vin armonios. Gust plin, rotund, cu tanini catifelați, echilibrat și cu postgust lung.

Untitled-1.png

Asocieri gastronomice

Preparate din carne de porc, preparate vânătorești, tochitură, oaie la cuptor, brânzeturi.

Tip de vin: Roșu, sec

Calitate: DOC-CMD

Alc.: 12,5% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 14-16 °C

descarcă fișa de produs

Cuvee 4 Sfinti Rosu.png
bottom of page