top of page

1958

Acestă gamă a fost creată pentru a sărbători cei 60 de ani de existență ca entitate juridică a Viticola Sarica Niculițel. Adaptarea celebrei expresii latinești, de altfel și deviza Casei Regale a României, „Nihil sine Deo”, subliniază importanța, grija și respectul pe care le avem în crearea vinului.

logo via viticola sarica niculitel.png
1958.png

Sauvignon Blanc & Fetească Albă

Light Barrique

Din întalnirea “salbaticului” Sauvignon Blanc cu blânda si înmiresmata Fetească Albă a rezultat acest vin care, în 2018, primea medalia de Aur la International Wine Contest (IWCB).

Dacă inițial în acest vin descoperim aromele de flori de soc și fructe exotice, ele se deschid către parfumuri de citrice, cu urme de lemn și vanilie. Gustativ, este savuros, cu o aciditate perfect echilibrată de corpul bine definit și cu un post gust lung cu tușe de fructe exotice susținute de notele ușor și elegant baricate (vinul s-a maturat timp de 120 de zile la baricuri de a II-a folosință).

Untitled-1.png

Asocieri gastronomice

Preparate din pește gras, deserturi cu citrice, platou de brânzeturi și fructe.

Tip de vin: Alb, demisec

Calitate: DOC-CMD Sarica-Niculițel

Alc.: 12,5% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 10-12 °C

1958 alb.png

descarcă fișa de produs

Rose

Merlot & Syrah

Vinurile rosé au devenit foarte populare în ultimii ani datorită gustului și adaptabilitații lor, indiferent de sezon și asociere culinară. Acest rosé din Merlot și Syrah, chiar dacă este degustat într-o zi toridă de vară, seara la cină sau noaptea în club, iarna în fața șemineului lângă un somon la grătar este mereu o alegere potrivită.

Un rosé aromat în care distingem fructele roșii coapte (cireșe, zmeură etc.)  și multe note florale. Aciditate plăcută și un post gust lung.

Untitled-1.png

Asocieri gastronomice

Carne albă și roșie, pește la grătar și brânzeturi.

Tip de vin: Rose, demisec

Calitate: DOC-CMD Sarica-Niculițel

Alc.: 12,5% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 10 °C

descarcă fișa de produs

1958 rose.png

Merlot & Cabernet Sauvignon

Un vin tânăr care surprinde prin textura fină și complexitatea aromelor date de cele două soiuri din cupaj.

Structura robustă a Cabernet-ului este îmbrăcată cu fructuozitatea Merlot-ului - o căsătorie cu un potențial excelent pe termen lung atunci când este asociată cu grijă. Aromele de gem și catifelarea Merlot-ului se împletesc perfect cu condimentele și taninii Cabernet-ului.

Tip de vin: Roșu, demisec

Calitate: DOC-CMD Sarica - Niculițel

Alc.: 12,7% vol.alc.

Temperatură optimă de consum: 14-16 °C

1958 rosu.png
Untitled-1.png

Asocieri gastronomice

Vită, miel,  coaste de porc la grătar, brânzeturi maturate.

descarcă fișa de produs

Peliniță - Alb

Pelinița, obținută după o rețetă tradițională de vin infuzat cu frunze de pelin, este o băutură răcoritoare, cu un gust distinctiv, puțin amărui și intens aromat.

Ingrediente:  

Vin alb 95,5%, must de struguri concentrat rectificat, planta Pelin din specia Artemisia Absinthium.

Alc.: 12% vol.alc.

pelinita alb.png

Băutură aromatizată pe bază de vin

Peliniță - Rose

Pelinița, obținută după o rețetă tradițională de vin infuzat cu frunze de pelin, este o băutură răcoritoare, cu un gust distinctiv, puțin amărui și intens aromat.

Ingrediente:  

Vin rosé 95,7%, must de struguri concentrat rectificat, planta Pelin din specia Artemisia Absinthium.

Alc.: 12% vol.alc.

pelinita rose.png

Băutură aromatizată pe bază de vin

bottom of page